Nämä tuulihatut katoavat salin pöydiltä hetkessä parempiin suihin!
Tuulihatut ovat helppoja valmistaa,
100g voita
2dl vettä
2dl vehnäjauhoja
1rkl kaakaojauhetta (leivontaan käytettävää)
1rkl sokeria
3 munaa
Sekoita keskenään jauhot ja kaakaojauhe hyvin. Kuumenna voi ja vesi kattilassa kiehumispisteeseen.
Lisää jauhot sekaan puuhaarukalla kokoajan hyvin sekoittaen kunnes taikina on tasaista ja irtoaa hyvin kattilan reunoilta.
Nosta kattila levyltä ja lisää munat yksitellen sähkövatkaimella vatkaten.
Laita taikina pursotuspussiin (esim. minigrip pussi käy hyvin) ja pursota sopivankokoisia hattuja leivinpaperille tai voit myös nostella lusikalla nokareita. huom. taikina turpoaa uunissa jonkinverran!
suihkauta pikkuriikkinen ripaus vettä hattujen pintaan juuri ennen uuniin laittoa
uuni 200 astetta ja n. 20-25 minuuttia
Valmista täyte:
1dl vispikermaa
100g mascarpone tuorejuustoa
150g fazerin sinistä
tilkka vispikermaa (1/4dl suunnilleen)
Vaahdota vispikerma ja lisää sekaan mascarpone.
Sulata paloiteltu suklaa kattilassa kermatilkan kanssa, anna sulan suklaan jäähtyä huoneen lämpöiseksi ja lisää varovaisesti vatkaten kermavaahdon sekaan.
Täytteeseen voi lisätä sekaan suklaarouhetta tai m&m karkkeja!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti